1 Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Doe deze in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe het teentje look en de tijm erbij (de topjes kan je bewaren voor de versiering). Laat op matig vuur koken totdat de pompoen mals is.
2 Neem dan het teentje look en de takjes tijm uit de pan. Giet de melk erbij en mix tot een heel gladde soep. Kruid bij met zout en peper van de molen.
3 Verwarm dan de wijngaardslakken en laat ze gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje bakken in een antikleefpan. Doe in diepe borden een flinke pollepel soep en schik 4 wijngaardslakken in het midden van het bord.
4 Versier met een takje verse tijm en dien onmiddellijk op.
Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken