1 Fruit de gesnipperde uien, de in blokjes gesneden paprika en de in halve schijfjes gesneden courgette in de olie in een stoofpan. Doe er zout, peper, paprika, oregano en de pili-pilivlokken bij. Roer 2 min. zodat de specerijen de groenten goed omhullen.
2 Voeg de blokjes gepelde tomaten toe, de witte wijn, het verkruimelde bouillonblokje, het kruidentuiltje, de Worcestershiresaus en de Tabasco. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.Laat ondertussen de boter in een steelpan smelten, bestrooi met bloem en laat op zacht vuur bakken tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde, het water toe. Giet deze saus bij in de stoofpan en laat verder zachtjes koken.
3 Pel de scampi’s en doe ze bij de saus, laat nog 2 min. langer koken. Breng op smaak met peper en zout.
4 Dien warm op bestrooid met de gehakte kruiden. Serveer met rijst of brood.