1 Laat de pruimen gedurende 2 uren in een kom met lauw water zwellen. Giet ze af en ieg ze in een steelpan, bedek ze met water en laat gedurende 10 min op een zacht vuur koken.
2 Bruineer de pijnboompitten in een antikleefpan. Verwarm de oven op stand 7 (210°). Bestrijk de kwartels elk met 10 g zachte boter en bak ze gedurende 25 min in de warme oven, terwijl u ze regelmatig omdraait.
3 Laat ze gedurende 5 min vooraan in de uitgeschakelde oven rusten en bewaar ze vervolgens warm.
4 Maak het kookvocht los met de gevogeltebouillon en laat gedurende 5 min op een klein vuur inkoken. Zeef het vocht boven een steelpan en breng het aan de kook.
5 Kneed de eendenlever met de banyuls en voeg hieraan zeer langzaam de saus toe.
6 Schik de kwartels op een warme dienschotel en schik hierrond de pruimen. Dien de saus apart op.
Goudgele kwartels, banyulssaus met ganzenlever is een recept van Delhaize