Goudgele kwartels, banyulssaus met ganzenlever

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de pruimen gedurende 2 uren in een kom met lauw water zwellen. Giet ze af en ieg ze in een steelpan, bedek ze met water en laat gedurende 10 min op een zacht vuur koken.
  • 2 Bruineer de pijnboompitten in een antikleefpan. Verwarm de oven op stand 7 (210°). Bestrijk de kwartels elk met 10 g zachte boter en bak ze gedurende 25 min in de warme oven, terwijl u ze regelmatig omdraait.
  • 3 Laat ze gedurende 5 min vooraan in de uitgeschakelde oven rusten en bewaar ze vervolgens warm.
  • 4 Maak het kookvocht los met de gevogeltebouillon en laat gedurende 5 min op een klein vuur inkoken. Zeef het vocht boven een steelpan en breng het aan de kook.
  • 5 Kneed de eendenlever met de banyuls en voeg hieraan zeer langzaam de saus toe.
  • 6 Schik de kwartels op een warme dienschotel en schik hierrond de pruimen. Dien de saus apart op.

Goudgele kwartels, banyulssaus met ganzenlever is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde groente met feta & tabouleh
Bekijk recept
Appeltatin met gezouten boter en cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept