1 Doe het basilicum, de peterselieblaadjes en de kappers in de beker van de hakmolen. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gehakte lente-uitjes (ook de groene deeltjes), de olie, een beetje zout en peper. Laat hakken tot een glad mengsel.
2 Giet het mengsel in een ovenschaal, wentel de in 4 moten gesneden vis goed in het mengsel, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
3 Neem de vis uit de koelkast en verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek elke moot met 3, in 2 gevouwen, sneden pancetta, leg de sneden lichtjes uit elkaar. Bak 15 à 20 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de moten). Serveer meteen met groene asperges en risotto met saffraan. Werk af met basilicumblaadjes.
Groene kabeljauwmoot met krokante pancetta is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)