Parmentiergehakt met groenten

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200° C).
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Stoom ze 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • 3 Hak het gebraad en de plak ham fijn
  • 4 Fruit de ui 10 minuten in 1 eetlepel olie met de geperste knoflook. Voeg het gehakte vlees, de peterselie, zout en peper toe en schep om.
  • 5 Bak de fijngehakte champignons 10 minuten in 1 eetlepel olie.
  • 6 Snij de wortelen in reepjes en laat ze 5 minuten stomen. Snij de aubergines in plakjes en bak ze 2 minuten aan elke zijde goudbruin in 4 eetlepels olie. Laat de groenten uitlekken.
  • 7 Plet de aardappelen tot een puree en voeg zout, peper, piment en de rest van de olie toe.
  • 8 Leg het vlees in een hoge, geoliede gratineerschaal. Voeg nu in opeenvolgende lagen de groenten toe en tot slot de puree.
  • 9 Strijk de bovenzijde mooi glad, strooi de fijngestampte hazelnoten erover en plaats de schotel 10 minuten in de warme oven. Zet de oven vervolgens op stand 5 (15° C) en laat het gerecht nog 20 minuten verder bakken tot de bovenzijde goudbruin is.

Parmentiergehakt met groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parmentiergehakt
0 min
Bekijk recept