2 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Stoom ze 20 minuten tot ze gaar zijn.
3 Hak het gebraad en de plak ham fijn
4 Fruit de ui 10 minuten in 1 eetlepel olie met de geperste knoflook. Voeg het gehakte vlees, de peterselie, zout en peper toe en schep om.
5 Bak de fijngehakte champignons 10 minuten in 1 eetlepel olie.
6 Snij de wortelen in reepjes en laat ze 5 minuten stomen. Snij de aubergines in plakjes en bak ze 2 minuten aan elke zijde goudbruin in 4 eetlepels olie. Laat de groenten uitlekken.
7 Plet de aardappelen tot een puree en voeg zout, peper, piment en de rest van de olie toe.
8 Leg het vlees in een hoge, geoliede gratineerschaal. Voeg nu in opeenvolgende lagen de groenten toe en tot slot de puree.
9 Strijk de bovenzijde mooi glad, strooi de fijngestampte hazelnoten erover en plaats de schotel 10 minuten in de warme oven. Zet de oven vervolgens op stand 5 (15° C) en laat het gerecht nog 20 minuten verder bakken tot de bovenzijde goudbruin is.
Parmentiergehakt met groenten is een recept van Delhaize