2 Meng de zachte boter met het ajuinpoeder, de 5-kruidenmix, peper en zout. Strijk er de parelhoenen mee in.
3 Leg ze op hun zijkant in een gratineerschotel. Voeg er de tijm aan toe en bak ze 50 min. in een warme oven.
4 Leg ze na 30 min. op de andere zijde (nooit op de buik) en denk eraan ze meermaals te overgieten met het bakvocht.
5 Schil de peren. Snij ze in twee, verwijder de kern, pitten en steeltjes. Besprenkel ze met citroensap.
6 Schik ze 10 min. voor het einde van de bereiding rond de parelhoenen. Hou ze warm, samen met de peren. Blus het bakvocht met de porto, maak de bodem goed los en voeg er dan de gevogeltefond aan toe.
7 Laat het geheel 5 min. indikken op een zacht vuur. Voeg er onder voortdurend roeren de ganzenlever aan toe in stukken.
8 Schik de parelhoenen en de peren op warme borden. Maak er een cirkel rond van saus, geef twee maal een draai aan de pepermolen en geef de rest van de saus apart.
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever is een recept van Delhaize