Zoek
Parelhoen, schorseneer en salie
2
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
4
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
6 aardperen
500 g boter
1 blokje boter (voor de aardpeerzalf)
1 citroen
0,5 dl cognac
50 g Comté kaas
60 g gerookt spek (helft voor de fondant aardappel, helft voor de champignonmengeling)
150 ml gevogeltebouillon (voor de fondant appel)
250 ml gevogeltefond (voor de parelhoen)
4 grote Charlotte-aardappel
1 grote sjalot
4 kippenvleugels
1 klein bakje Parijse champignons
1 kleine ui
4 teentjes knoflook
6 laurierbladen
nootmuskaat
olijfolie Peter Goossens
paar takjes platte peterselie
2 parelhoensuprèmes (filet met vel en vleugeltje eraan)
peper en zout
ras-el-hanout
150 g room 40% V.G.
1 dl room (voor de aardpeerzalf)
5 blaadjes salie
50 ml saus van parelhoen
2 g schorseneren
1 eetlepel Tierenteyn-mosterd
verse tijm
1 koffielepel witte bloem
Bereiding
1
Eerst de aardappelfondants in gang steken.
2
Ondertussen de schorseneren schillen en koken.
3
Terwijl de schorseneren koken, de parelhoen bakken en saus in gang steken.
4
Ondertussen zullen de aardappelen klaar zijn en verplaatsen naar de ovenschaal waar de parelhoenfilets op liggen. Zet nog niet in de oven.
5
Ondertussen zijn de schorseneren gaar, afgieten en apart zetten.
6
Plaats nu de schaal met parelhoen en aardappel in de oven.
7
Nu de champignonmengeling maken en afwerken en vervolgens de schorseneren afwerken met de room en kaas.
8
Saus zeven, afwerken met een klontje boter.
9
Bord dresseren.
Parelhoen, schorseneer en salie is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met champignons en garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept