1 Kneed van bakmeel, olie, ei, 1/4 theelepel zout, flink peper van de molen, kaas en ongeveer 1 dl ijskoud water snel een soepel deeg.
2 Vet een quichevorm in, leg het deeg op een met bloem bestoven (koel) oppervlak, rol uit tot een lap die iets groter is dan de bakvorm.
3 Leg het deeg erin, druk het deeg tegen de randen en snijd het teveel weg.
4 Bedek het deeg met bakpapier, en bak het deeg met een hulpvulling (droge peulvruchten) 15 minuten in het midden van een hete oven (200°C).
5 Neem de taart uit de oven, verwijder de hulpvulling en het bakpapier, zet de taartbodem (zonder vulling) nog 7 minuten terug in de oven, laat daarna afkoelen.
6 Kook de pasta 10 minuten in ruim kokend water met zout, spoel af met koud water in een vergiet. Schep er 1 eetlepel olijfolie door.
7 Dompel de tomaten in kokend water, verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en velletjes.
8 Was de friséesla, sla droog en scheur in kleine stukjes, maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine stukjes.
9 Klop een sausje van azijn, zure room, stijfgeslagen room, mosterd, zout, peper en fijngehakte dille en bieslook. Meng alles luchtig door elkaar en schik de salade in de taartbodem.
Pasta-saladetaart met zalm is een recept van Delhaize