1 Snij de uiteinden van de courgette en snij ze in de lengte in
4 Verwijder de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.
2 Schil de wortelen nadat u de uiteinden heeft verwijderd en snij ze schuin in stukjes.
3 Snij de peulen diagonaal in twee. Maak de sperziebonen schoon en snij ze in twee.
4 Maak de broccoli en de bloemkool schoon en maak de roosjes los. Snij de babymaïs schuin (in 6 stukken).
5 Blancheer al deze groenten afzonderlijk in licht gezouten kokend water en zorg ervoor dat ze beetvast blijven. Doe ze onmiddellijk na het koken gedurende 5 minuten in ijskoud water om de kleur te fixeren. Laat dan zorgvuldig uitlekken.
6 Versnijd een stuk papier tot papillot en leg in het midden twee takjes verse tijm. Leg daarop een stuk vis en opnieuw tijm. Zout met fleur de sel peper met de molen.
7 Leg daarop een portie van verschillende groenten en vongole. Doe er een beetje fleur de sel en een scheutje olijfolie bij . Sluit de papillot met keukengaren. Zet opzij en verwarm in de microgolfoven bij het opdienen (ongeveer 3 minuten).
Papillot van claresse met clams en knapperige groenten met tijm is een recept van Delhaize