1 Knip voor de papillot twee vierkanten van 30 cm op 30 cm uit dikke aluminiumfolie (met antiaanbaklaag). Spoel de stukken vis af en dep ze droog.
2 Leg de vis in het midden van de aluminiumfolie. Bestrijk elk stuk vis aan weerskanten met de pesto. Garneer met olijfschijfjes, basilicum en groenten in olie*. Kruid met zout en peper.
3 Bestrijk de randen van de aluminiumfolie met olie. Leg er een tweede vierkante folie bovenop.
4 Plooi elke rand naar binnen en herhaal dat nog eens. Plooi de vier hoeken van de papillot om naar beneden, zodat deze niet kan opengaan.
5 Gebruik de oven of de barbecue: Leg de papillot op een ovenplaat. Laat 10 min. garen in een warme oven op stand 6-7 (200° C). OF: Bak rechtstreeks op de rooster van de barbecue (+/- 10 min.). De papillot moet helemaal bol staan. Haal voorzichtig van het vuur en laat op een bord glijden.
6 Scheur de bovenkant in kruisvorm open om gemakkelijk aan de inhoud te kunnen. Dien onmiddellijk op om volop te genieten van de heerlijke geuren die vrijkomen.
Papillot van Victoriabaars met groenten in olie is een recept van Delhaize