1 Maak de vissen schoon en haal er de ingewanden uit. Spoel ze onder koud water.
2 Vul ze met een ½ (overlangs doorgesneden) stengel citroengras, 1 takje koriander, zout en peper. Verpak zorgvuldig in aluminiumpapier om er een papillot van te maken
3 Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat zo’n 15 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de vissen, het vlees moet makkelijk loskomen).
4 Bereid de vinaigrette: verwijder het steeltje en de pitjes van het piment. Snij in heel kleine stukjes. Hak 4 takjes koriander fijn (je kunt de steeltjes bewaren).
5 Snij de uiteinden van 1 stengel citroengras. Snij in de lengte doormidden en hak heel fijn. Pel de gember en hak fijn.
6 Verwijder de schil van 1/3 limoen en hak fijn. Pers een limoen uit. Pel de sjalot en hak fijn. Meng al deze ingrediënten in een grote kom met de saus voor de nem.
7 Leg een vispapillot op elk bord. Dien op met volle rijst en de Thaise vinaigrette.
Papillot van dorade op Thaise wijze is een recept van Delhaize