Papillot van dorade op Thaise wijze

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de vissen schoon en haal er de ingewanden uit. Spoel ze onder koud water.
  • 2 Vul ze met een ½ (overlangs doorgesneden) stengel citroengras, 1 takje koriander, zout en peper. Verpak zorgvuldig in aluminiumpapier om er een papillot van te maken
  • 3 Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat zo’n 15 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de vissen, het vlees moet makkelijk loskomen).
  • 4 Bereid de vinaigrette: verwijder het steeltje en de pitjes van het piment. Snij in heel kleine stukjes. Hak 4 takjes koriander fijn (je kunt de steeltjes bewaren).
  • 5 Snij de uiteinden van 1 stengel citroengras. Snij in de lengte doormidden en hak heel fijn. Pel de gember en hak fijn.
  • 6 Verwijder de schil van 1/3 limoen en hak fijn. Pers een limoen uit. Pel de sjalot en hak fijn. Meng al deze ingrediënten in een grote kom met de saus voor de nem.
  • 7 Leg een vispapillot op elk bord. Dien op met volle rijst en de Thaise vinaigrette.

Papillot van dorade op Thaise wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van mosselen met bruin bier
20 min Voorgerecht
Bekijk recept