Zoek
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
300 g zoete aardappelen
200 g appel-knolseldercompote MATERNE
CUISINEL bakboter
5 dl Finess extra lichte room GERVAIS
krokant gerookt spek
2 laurierbladen
nootmuskaat DELHAIZE
2 sjalotten
4 stukken parelhoenbout
1 eetlepel uitgelekte groene peperbollen DELHAIZE
0,5 vetarm kippenbouillonblokje DELHAIZE
2 dl witte wijn Macon Villages 2005
200 g wortelen
zout en peper
Bereiding
1
Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en bak ze gedurende 5 minuten in de boter.
2
Haal ze uit de pan en bak de sjalotten. Blus met de witte wijn, room en kippenbouillon.
3
Snij de aardappelen en wortelen in gelijke stukken en voeg ze bij de room.
4
Kruid het geheel met nootmuskaat en laurier.
5
Laat de groenten gaar koken.
6
Spoel de groene peperbollen eerst af en voeg ze, samen met de parelhoen, aan de gekookte groenten toe. Kruid met peper en zout.
7
Laat alles nog wat sudderen tot alles gaar is.
8
Verwarm de appel-knolseldercompote en serveer bij de parelhoen. Werk af met krokant gerookt spek.
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kip met appel-knolseldercompote
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met champignons en garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept