1 Stoof 400 g zuurkool met 50 g boter, 2 fijngesneden sjalotjes, een 20-tal jeneverbessen, 2 gesperste knoflookteenjtes, 1 eetlepel mosterdzaad, een kruidenbosje en 4 dl droge witte wijn.
2 Plet 400 g gekookte aardappelen (bintjes) en meng die met de zuurkool. Voeg er als frisse toets versgehakte peterselie bij.
3 Bak 4 patrijzen aan in een pan met boter en kruid ze. Plaats de pan gedurende 15 minuten in een oven van 190°C. Overgiet regelmatig met het braadvet.
4 Laat ze, van het vuur af en onder deksel, nog een 20 minuten rusten op de zuurkoolbereiding.
5 Deglaceer de pan met 4 dl gevogeltefond en 2 dl witte wijn. Laat tot 1/3 inkoken, bind met een eetlepel instant roux.
6 Meng 75 g graanmosterd en 1 dl room en giet het mengsel bij de saus. Serveer dit rustieke gerecht in een aardewerken schaal.
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus is een recept van Delhaize