Zoek
Stoofpot van vis en garnalen
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
30 g boter
70 g fijngesneden uien
50 g gerookt spek
150 g grijze garnalen
250 g groentejulienne
20 cl room
400 g tongfilets
100 cl visfond
zout, peper
Bereiding
1
Braad de spekreepjes 3 minuten goudbruin in de helft van de boter.
2
Verwijder ze en fruit in de plaats de julienne en de fijngesneden uien 5 minuten in de rest van de hete boter.
3
Bestrooi met zout en peper en overgiet alles met visfond.
4
Breng langzaam aan de kook, dek af en laat 15 minuten stoven op een zacht vuurtje.
5
Snij de tongfilets in grote blokjes en doe ze samen met de spekreepjes in de kokende soep.
6
Meng en laat nog 10 minuten koken zonder deksel.
7
Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en de room toe, doe er zo nodig kruiden bij en meng.
8
Verdeel de bereiding over diepe borden en dien heet op.
Stoofpot van vis en garnalen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept