1 Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij ze dan in schijfjes.
2 Giet het sinaasappelsap in een pan en doe de azijn erbij. Doe er zout en peper bij.
3 Voeg de schijfjes sinaasappel eraan toe en warm op. Maak de zeevenkel schoon en verwijder daarbij de eventuele bruine stukken en de houtachtige delen ( dit zijn de hardste en vezelachtige delen van de voet).
4 Leg de moten staartvis op een bord, doe er peper op en kook afhankelijk van de dikte van de filets ongeveer 2 minuten in de microgolfoven. (het vlees moet loskomen en mals blijven).
5 Verwarm een kookpan met licht gezouten water. Blancheer daarin de zeevenkel gedurende een minuut.
6 Schik op elk bord schijfjes sinaasappel in rozetvorm. Leg daarop een portie zeevenkel en vervolgens een moot staartvis.
7 Giet er een portie saus over, doe er peper op en versier met takjes bieslook.
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi