1 Maak de kool schoon. Verwijder de stronk en maak de bladeren los. Spoel ze zorgvuldig af. Blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en hak ze grof.
2 Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Smelt 30 g reuzel in een grote stoofpan op een zacht vuur en doe er de helft van de kool in.
3 Strooi er (een beetje) zout en blokjes spek op en bedek het geheel met aardappelschijfjes en de rest van de kool.
4 Doe er peper op, voeg er nootmuskaat en het kruidentuiltje aan toe en vervolgens de bouillon.
5 Zet het deksel op de pan. Laat het geheel 2 uur sudderen op een zacht vuur en roer het na 1 uur om.
6 Bak de worsten en de koteletten 20 min. voor het einde van de kooktijd, op een zacht vuur in de rest van de warme smout. Doe er peper en zout op.
7 Zet ze apart en giet het bakvocht in de stoofpan. Plet de bereiding voor het opdienen met een stamper.
8 Verdeel ze over warme borden. Versier ze met stukjes vlees en dien ze heet op.
Stamppot van groene kool met worst en koteletten is een recept van Delhaize