Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de tarwe gaar in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Schil de wortels en snij ze in blokjes. Spoel de courgettes.
  • 2 Verwijder de uiteinden ervan en snij ze in fijne ronde stukjes. Laat de peulerwten uitlekken en snij ze in fijne staafjes. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit ze 3 min. in een stoofpan op een zacht vuur in de warme olie.
  • 3 Doe er de blokjes wortel bij, meng het geheel, zet het deksel op de pan en laat de inhoud 5 min. koken. Voeg er de peulerwten, de courgettes, 10 cl water, zout en peper aan toe.
  • 4 Zet het deksel op de pan en laat het geheel 15 min. sudderen, terwijl u het meermaals omroert.
  • 5 Schil de gember en rasp hem fijn, samen met de citroenschil. Pers de citroen uit. Giet het sap in de kom samen met de schil, de gember, zout, peper, de olie en klop alles op.
  • 6 Laat de gekookte tarwe uitlekken en doe hem in de stoofpan. Zet er het deksel op en zet de pan opzij. Bak de steaks in een pan op een hevig vuur in de warme arachideolie.
  • 7 Doe er peper en zout op. Schik ze op borden. Versier ze met gierst en groenten. Giet er gembersaus over en strooi er bieslook op. Dien op.

Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met appel-gembersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kersen met porto en specerijen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomers stoofpannetje met snijbonen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosbessentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hamlappen in jachtsaus
30 min, wachten 20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept