Stoofpot van kabeljauw

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen en snij ze in grote blokjes. Maak de sjalotten schoon. Maak het wit van de prei en de seldertakjes schoon en snij ze in stukken van 4 cm lang.
  • 2 Kook de aardappelen en de rapen gedurende 15 min. in gezouten kokend water en giet af. Giet 2 dl water in een kookpan. Voeg de witte wijn, de visfumet, de kippenbouillon, de aardappelen, de rapen, de blokjes wortel, de sjalotten, de stukken selder, prei, zout en peper toe en laat gedurende 10 min. koken.
  • 3 Pocheer de kabeljauwmoten in het razende vocht gedurende 5 tot 8 min. afhankelijk van de dikte. Neem uit de kookpan en verwijder het vel.
  • 4 Verdeel de groenten in diepe borden, leg daarop een stuk vis en overgiet met bouillon. Versier met bieslook, plukjes kervel, takjes peterselie, een nootje koude boter en enkele korrels grof zout.

Stoofpot van kabeljauw is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept