1 Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen en snij ze in grote blokjes. Maak de sjalotten schoon. Maak het wit van de prei en de seldertakjes schoon en snij ze in stukken van 4 cm lang.
2 Kook de aardappelen en de rapen gedurende 15 min. in gezouten kokend water en giet af. Giet 2 dl water in een kookpan. Voeg de witte wijn, de visfumet, de kippenbouillon, de aardappelen, de rapen, de blokjes wortel, de sjalotten, de stukken selder, prei, zout en peper toe en laat gedurende 10 min. koken.
3 Pocheer de kabeljauwmoten in het razende vocht gedurende 5 tot 8 min. afhankelijk van de dikte. Neem uit de kookpan en verwijder het vel.
4 Verdeel de groenten in diepe borden, leg daarop een stuk vis en overgiet met bouillon. Versier met bieslook, plukjes kervel, takjes peterselie, een nootje koude boter en enkele korrels grof zout.