Steak van everzwijn onder een paddenstoelkorst en een mandje wintergroenten

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak 4 sjalotjes, 100 g spek, 2 knoflookteentjes en 400 g paddenstoelen zeer fijn, stoof alles even in boter, bevochtig met 1 dl wildfond en 1 dl rode wijn en laat droogkoken.
  • 2 Voeg er een koffielepel versgehakte tijm en rozemarijn, peper en zout bij. Beleg beboterde potjes met stukjes “brique” of filodeeg en bak ze gedurende 5 minuten in een oven van 180°C.
  • 3 Kook en glaceer (d.w.z. kleur in de pan met boter en bloemsuiker) 500 g voorhanden zijnde seizoengroenten (wortelen, rapen, schorseneren, koolrabi, enz.) en kruid ze.
  • 4 Bak het vlees even aan, beleg met een laagje paddenstoelenpuree, wat broodkruim en gemalen belegen kaas. Kleur het onder de grill en serveer met een gevuld mandje groenten, een declacagesausje uit de pan en gebakken aardappelen.

Steak van everzwijn onder een paddenstoelkorst en een mandje wintergroenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenfrittata met wintergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde wintergroenten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept