1 Neem het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2 Borstel de champignons schoon en haal er de steeltjes uit. Hak de steeltjes fijn, het brood grof en doe alles in een braadpan met ½ eetlepel olie. Stoof 5 min. op zacht vuur tot het mengsel lichtbruin gebakken is. Neem van het vuur en voeg de helft van de pesto toe.
3 Smeer een ovenschotel lichtjes in met olie, schik er de champignonhoeden in en vul ze met het mengsel. Bak ze 10 min. in de oven.
4 Verwarm ondertussen een grillpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Gril ze 1 min. 30’ aan elke kant, verlaag het vuur en bak ze eventueel nog even, afhankelijk van de dikte van het vlees en van je eigen smaak. Kruid ze op het einde met peper en zout.
5 Serveer de steaks met de gevulde champignons en de resterende pesto. Geef er Bio aardappelen in kwartjes (uit de diepvriesafdeling) bij of verse Bio pasta.
Steaks en met pesto gevulde champignons is een recept van Delhaize