1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2 Hak de mozzarella, de tomaten en de basilicumblaadjes fijn met een mes.
3 Maak in de rundfliets langs de zijkant met een scherp mes een inkeping van 3 of 4 cm, draai dan met het mes rond zodat je een zakje vormt. Vul de filets op met het mengsel van kaas, tomaten en basilicum en sluit met tandenstokers. Smeer de filets aan beide zijden in met olijfolie.
4 Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan goed warm is, de filets in en laat aan elke kant 1 min. 30’ roosteren. Verminder het vuur en laat nog verder bakken afhankelijk van eigen smaak en de dikte van de filets. Kruid met peper en zout op het einde van de baktijd.
5 Leg het vlees op een snijplank. Giet de azijn in de pan, roer het aanbaksel goed los en neem de pan van het vuur.
6 Haal de tandenstokers uit de filets, halveer de filets en schik ze op de borden met de spinazieblaadjes. Giet er enkele druppels ingekookte azijn en een scheutje olijfolie over.
7 Dien onmiddellijk op met hele gebakken krielaardappelen.
Steaks gevuld op Florentijnse wijze is een recept van Delhaize