Spaghetti met mosselen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen, doe ze in een kookpot met 15 cl water, de witte wijn, de gehakte look en sjalotten. Zet een deksel op de pot en laat ze in 5 minuten opengaan op fel vuur.
  • 2 Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in de kookpot.
  • 3 Kook de spaghetti en de erwten tegelijkertijd in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en kook het in tot de helft.
  • 4 Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken.
  • 5 Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Zet van het vuur en voeg de eierdooiers toe, cayennepeper, de zachte boter, de mossel en de erwten.
  • 6 Meng voorzichtig en ga na of het voldoende gekruid is.
  • 7 Doe de spaghetti in een grote slakom, overgiet met de saus en meng alles zorgvuldig. Bestrooi de bereiding met peterselie en dien meteen op. Serveer met geraspte gruyère apart erbij.

Spaghetti met mosselen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept