1 Was de mosselen, doe ze in een kookpot met 15 cl water, de witte wijn, de gehakte look en sjalotten. Zet een deksel op de pot en laat ze in 5 minuten opengaan op fel vuur.
2 Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in de kookpot.
3 Kook de spaghetti en de erwten tegelijkertijd in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en kook het in tot de helft.
4 Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken.
5 Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Zet van het vuur en voeg de eierdooiers toe, cayennepeper, de zachte boter, de mossel en de erwten.
6 Meng voorzichtig en ga na of het voldoende gekruid is.
7 Doe de spaghetti in een grote slakom, overgiet met de saus en meng alles zorgvuldig. Bestrooi de bereiding met peterselie en dien meteen op. Serveer met geraspte gruyère apart erbij.