1 Laat de ui fruiten in 2 EL olie. Voeg de rijst toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, de kruidnagels, de kardemom, peper en zout en 40 cl kokend water.
2 Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Voeg de mango toe, dek af en laat 15 min. zachtjes verder koken op een laag vuur. Meng de cashewnoten eronder.
3 Laat de sneden springbok aan elke kant 3 min. dichtschroeien in de rest van de hete olie. Hou het vlees warm. Deglaceer het braadvocht met het limoensap en 5 cl water en meng hieronder de kerriepasta en de kokosmelk.
4 Laat 2 min. sudderen op een zacht vuur. Leg het vlees op borden en schik de rijst ernaast met behulp van een vormpje. Omring alles met de saus en versier met enkele takjes koriander.
Springbok met rode kerrie en gekruide basmati is een recept van Delhaize