Sosati

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de takjes marjolein. Spoel ze onder de kraan en hak ze fijn. Breek de laurierbladeren in twee. Maak de pimenten schoon en hak het vruchtvlees fijn. Snij het stuk spek in twee.
  • 2 Doe de blokjes lamsvlees en de stukken spek in verschillende lagen in een aarden pot (type zandsteen) en verdeel de kruiden tussen de lagen. Overgiet alles met azijn en melk en sluit hermetisch af. Laat 2 dagen weken in de koelkast, waarbij u meermaals door de bereiding roert.
  • 3 Verwijder na de rusttijd de blokjes lamsvlees en wrijf ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout. Snij de stukken spek in blokjes.
  • 4 Pel de uien en snij ze in kwartjes. Maak spiesjes met afwisselend kwartjes ui, blokjes lamsvlees en spek. Bestrooi ze met peper en rooster ze, afhankelijk van uw wensen, ± 20 min. onder de grill van de oven of op de barbecue, waarbij u ze na de helft van de tijd omdraait. Dien gloeiend heet op.

Sosati is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker