1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
2 Meng de zachte boter, de suiker en 1 ei met de klopper. Voeg het amandelpoeder toe, het amandelaroma, de melk, de bloem en eventueel het vierkruidenpoeder. Meng goed.
3 Schil de wortelen en rasp ze met de fijne kant van de rasp, je hebt 150 g nodig. Doe ze bij de bereiding, evenals de rozijnen. Meng goed.
4 Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet de bereiding in het midden van de cirkel, smeer ze een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de vulling, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
5 Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei. Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
6 Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.
Driekoningentaart met een verrassende vulling is een recept van Delhaize