2 Leg het zanddeeg in een grote taartvorm, bedek het met bakpapier en leg er de droge bonen op. Bak gedurende 15 min. in de oven, verwijder het papier en de bonen, en laat nog 5 min. extra bakken. Laat afkoelen.
3 Breng de melk met het gespleten en geschraapte vanillestokje in een steelpan aan de kook.
4 Klop de eieren met de suiker in een kom, voeg geleidelijk aan en al kloppend de bloem toe. Giet er vervolgens, beetje bij beetje, de warme melk bij.
5 Giet alles terug in de steelpan en verwarm op zacht vuur, blijf roeren tot de eerste luchtbellen naar boven komen. Neem van het vuur, voeg de room toe en laat volledig afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
6 Haal de bodem uit de vorm en leg ‘m op een taartschotel. Verdeel de room en vervolgens de druiven over de bodem. Laat de kweeperengelei smelten en bestrijk er de druiven mee (met een keukenkwastje). Laat even afkoelen.
7 Serveer dan meteen zodat het deeg krokant blijft.