Scones met yoghurt en met frambozenconfituur

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Zeef het meel in een kom. Voeg er het zout, het bakpoeder en de suiker aan toe. Meng goed door elkaar.
  • 3 Voeg de boter toe. Kneed met de vingers tot een korrelig deeg. Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij tot je een glad beslag hebt.
  • 4 Zet het beslag 5 minuten in de koelkast.
  • 5 Druk het deeg met de hand tot een lap van 2,5 cm dik. Snijd met een uitsteekvorm rondjes uit het deeg met een diameter van 6 cm.
  • 6 Leg de scones op een bakplaat bedekt met bakpapier. Strijk ze in met een beetje water. Zo krijgen ze een mooie goudkleur tijdens het bakken. Bedek met een doek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • 7 Bak de scones 10 minuten in de bovenste helft van de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
  • 8 Breek vóór het opdienen de balletjes in de lengte door en smeer er wat yoghurt en frambozenjam tussen.

Scones met yoghurt en met frambozenconfituur is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bosbessentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hertensteak met mango
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frambozenconfituur
120 min
Bekijk recept
Frambozenconfituur (2)
30 min
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept