2 Zeef het meel in een kom. Voeg er het zout, het bakpoeder en de suiker aan toe. Meng goed door elkaar.
3 Voeg de boter toe. Kneed met de vingers tot een korrelig deeg. Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij tot je een glad beslag hebt.
4 Zet het beslag 5 minuten in de koelkast.
5 Druk het deeg met de hand tot een lap van 2,5 cm dik. Snijd met een uitsteekvorm rondjes uit het deeg met een diameter van 6 cm.
6 Leg de scones op een bakplaat bedekt met bakpapier. Strijk ze in met een beetje water. Zo krijgen ze een mooie goudkleur tijdens het bakken. Bedek met een doek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
7 Bak de scones 10 minuten in de bovenste helft van de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
8 Breek vóór het opdienen de balletjes in de lengte door en smeer er wat yoghurt en frambozenjam tussen.
Scones met yoghurt en met frambozenconfituur is een recept van Delhaize