3 Verkruimel de speculoos in kleine stukjes (in de keukenrobot of in een gesloten diepvrieszakje waar je met de pollepel op klopt).
4 Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een reeks ingrediënten hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de cassonadesuiker. Voeg dan 1 ei toe, de bloem, het maïszetmeel, het baking powder, het snuifje zout en de speculooskruiden. Meng goed. Doe er ten slotte de 2 overige eieren en de verkruimelde speculoos bij. Klop nog goed en giet er de melk beetje bij beetje bij.
5 Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 35 à 40 min. in de oven bakken.
6 Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Laat volledig afkoelen.
7 Doe de confituur in een kop en verwarm 1 min. in de microgoloven op 800 W. Smeer de confituur met een penseel op het gebak.
8 Schil de kiwi’s en snij ze in fijne schijfjes. Schik ze op het gebak, begin met de zijkant. Maak met de halve perzik het hoofd van de schildpad en steek er 2 stukjes Mikado in voor de ogen. Gebruik de in 2 gesneden halve abrikozen voor de pootjes en de staart.
9 Klaar is kees en nu smullen!
Schildpad met kiwi’s en speculoos is een recept van Delhaize