Zoek
Délice glacé met chocolade en hazelnoot
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g bittere pure chocolade
5 cl bruine rum
100 g gekaramelliseerde nootjes
200 g geroosterde witte hazelnoten
250 g kastanjecrème met vanille
10 cl vloeibare room (goed koud)
150 g zachte boter
Bereiding
1
Hak de hazelnoten fijn. Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
2
Voeg geleidelijk de zachte boter, de kastanjecrème en rum toe onder voortdurend opkloppen.
3
Laat afkoelen.
4
Klop de room op tot slagroom.
5
Voeg de hazelnoten aan het chocolademengsel toe en vervolgens ook de slagroom.
6
Bekleed de bodem en randen van een lange cakevorm (met inhoud van 1 L) met vershoudfolie
7
Giet het mengsel in de vorm.
8
Plooi de folie dicht en laat 12 u. opstijven in de koelkast.
9
Ontvorm net voor het opdienen op een goed gekoelde serveerschotel en bestrooi rondom met gekaramelliseerde nootjes. 1
0
Snij in plakken en serveer op gekoelde borden.
Délice glacé met chocolade en hazelnoot is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min
Nagerecht
Bekijk recept