Délice glacé met chocolade en hazelnoot

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de hazelnoten fijn. Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
  • 2 Voeg geleidelijk de zachte boter, de kastanjecrème en rum toe onder voortdurend opkloppen.
  • 3 Laat afkoelen.
  • 4 Klop de room op tot slagroom.
  • 5 Voeg de hazelnoten aan het chocolademengsel toe en vervolgens ook de slagroom.
  • 6 Bekleed de bodem en randen van een lange cakevorm (met inhoud van 1 L) met vershoudfolie
  • 7 Giet het mengsel in de vorm.
  • 8 Plooi de folie dicht en laat 12 u. opstijven in de koelkast.
  • 9 Ontvorm net voor het opdienen op een goed gekoelde serveerschotel en bestrooi rondom met gekaramelliseerde nootjes. 1
  • 0 Snij in plakken en serveer op gekoelde borden.

Délice glacé met chocolade en hazelnoot is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept