Zoek
Amandelschuim, tutti frutti
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 druppels bitter amandelextract
fijne krullen gefrituurde pata negraham (ter versiering)
1 gelatineblad (dosis van 2 g)
50 g geleersuiker (voor confituur)
25 cl gesuikerde geconcentreerde melk
1 snuifje nootmuskaat
sap en de geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel
1 snuifje vanillepoeder
600 g vers fruit in blokjes
Bereiding
1
Laat het sap en de schil van de sinaasappel 2 min. sudderen samen met de suiker, de nootmuskaat en de vanille.
2
Giet over het fruit en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.
3
Meng de melk met het amandelextract.
4
Laat de gelatine 10 min. weken in koud water.
5
Wring het blad voorzichtig uit en laat het in een steelpan smelten in 2 EL warm water.
6
Voeg vervolgens de helft van het melkmengsel toe.
7
Meng, voeg de rest van de melk toe en laat 2 u. afkoelen in de koelkast.
8
Verdeel de fruitsla over hoge glazen.
9
Mix de melk met gelatine tot een luchtig schuim en verdeel het over de glazen. 1
0
Versier met krullen ham en dien onmiddellijk op.
Amandelschuim, tutti frutti is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Yoghurt met tuttifrutti en blauwe bessen
5 min
Bekijk recept
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaartjes
45 min
Nagerecht
Bekijk recept