Zoek
Abrikozentaart
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 schijfje bladerdeeg
1 citroen
15 cl verse room
100 g griessuiker
400 g abrikozen
2 blaadjes gelatine
150 g frambozen
2 eetlepels abrikozenlikeur
40 g amandelschilfers in pan gebakken
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200°C).
2
Vet een taartvorm in en plaats de plak bladerdeeg in de vorm.
3
Bedek deze met boterhampapier en een dikke laag droge peulvruchten.
4
Laat 20 minuten in een warme oven bakken.
5
Verwijder de peulvruchten en het papier en verdeel 25 g griessuiker over de taartbodem.
6
Schik de kwartjes abrikoos, verdeel hierover 50 g suiker en laat nog 10 minuten in een warme oven bakken. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
7
Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.
8
Breng het citroensap, samen met 4 eetlepels water, de resterende suiker en de abrikozenlikeur aan de kook.
9
Neem van het vuur en laat er de blaadjes uitgewrongen gelatine in oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur. 1
0
Klop de room tot een stevige slagroom en voeg de siroop met gelatine beetje bij beetje toe. 1
1
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de taart. Laat 3 uur in de koelkast opstijven. 1
2
Bak de amandelen goudgeel in een anti-kleeflaagpan. 1
3
Net voor het opdienen bepoedert u de taart met bloemsuiker en versiert u ze met frambozen en amandelschilfers. Dien gekoeld op.
Abrikozentaart is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Abrikozentaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Portugese Kwarktaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-abrikozentaart
30-60 min -
Bekijk recept
Abrikozentaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Portugese Kwarktaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-abrikozentaart
30-60 min -
Bekijk recept