Abrikozentaart

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200°C).
  • 2 Vet een taartvorm in en plaats de plak bladerdeeg in de vorm.
  • 3 Bedek deze met boterhampapier en een dikke laag droge peulvruchten.
  • 4 Laat 20 minuten in een warme oven bakken.
  • 5 Verwijder de peulvruchten en het papier en verdeel 25 g griessuiker over de taartbodem.
  • 6 Schik de kwartjes abrikoos, verdeel hierover 50 g suiker en laat nog 10 minuten in een warme oven bakken. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
  • 7 Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.
  • 8 Breng het citroensap, samen met 4 eetlepels water, de resterende suiker en de abrikozenlikeur aan de kook.
  • 9 Neem van het vuur en laat er de blaadjes uitgewrongen gelatine in oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur. 1
  • 0 Klop de room tot een stevige slagroom en voeg de siroop met gelatine beetje bij beetje toe. 1
  • 1 Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de taart. Laat 3 uur in de koelkast opstijven. 1
  • 2 Bak de amandelen goudgeel in een anti-kleeflaagpan. 1
  • 3 Net voor het opdienen bepoedert u de taart met bloemsuiker en versiert u ze met frambozen en amandelschilfers. Dien gekoeld op.

Abrikozentaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Portugese Kwarktaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-abrikozentaart
30-60 min -
Bekijk recept

Abrikozentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Portugese Kwarktaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-abrikozentaart
30-60 min -
Bekijk recept