Zoek
Aftermidnightmousse
8
35 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 doos «After Eight» chocolaatjes (300 g)
3 eieren op kamertemperatuur
380 g mascarpone
rode bessen en munt voor de afwerking
40 g ultrafijne griessuiker
15 cl verse room
Bereiding
1
Snij 24 chocolaatjes in stukjes. Breng de room in een steelpan aan de kook, neem van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe.
2
Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Laat volledig afkoelen.
3
Scheid eiwitten en eigelen. Klop de eigelen los met de suiker tot een wit mengsel, voeg de mascarpone toe en meng goed.
4
Klop de eiwitten tot stijve pieken.
5
Giet de gesmolten chocolade op de mascarponeroom, meng, spatel er voorzichtig de eiwitten onder.
6
Verdeel over glazen of bekers, dek af en zet 12 uur in de koelkast zodat de mousse goed opstijft.
7
Net voor het serveren: werk de glazen af met een After Eight chocolaatje, enkele rode bessen en een muntblaadje.
Aftermidnightmousse is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker