Appeltaart met specerijen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix met een keukenrobot het vruchtvlees van twee appels.
  • 2 Snij de overige appels en de droge vruchten (behalve de rozijnen) in kleine blokjes.
  • 3 Plet de kruidnagel en de anijszaadjes.
  • 4 Giet de appelpuree, de armagnac, de honing, de wijn, de blokjes gedroogd fruit, de specerijen (behalve de saffraan) en de amandelpoeder erbij.
  • 5 Meng alles voorzichtig dooreen en zet op een koele plaats.
  • 6 Beboter royaal een taartvorm met wegneembare bodem en hoge rand en bedek de bodem met een deegschijf.
  • 7 Giet er de garnituur bij en plaats de tweede deegschijf erop; druk de randen goed aan.
  • 8 Zet 1 uur op een koele plaats.
  • 9 Laat 45 minuten bakken in een warme oven. 1
  • 0 Los de saffraan op in melk en strijk er halfweg de baktijd het bovendeeg mee in. 1
  • 1 Laat 10 minuten lauw worden op een gebakrooster nadat u het deeg uit de oven heeft gehaald. 1
  • 2 Lauw serveren met een bol vanilleroomijs en noten of Engelse crème.

Appeltaart met specerijen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept