Appelpudding

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Beboter een puddingvorm en strooi 3 eetlepels paneermeel op de bodem en de zijkanten.
  • 2 Scheid het eiwit van de dooiers.
  • 3 Schil en snij de appelen in kleine blokjes.
  • 4 Bestrooi de appelstukjes met 2 eetlepels suiker en kruiden.
  • 5 Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout en 2 eetlepels suiker.
  • 6 Klop de malse boter en de rest van de suiker tot de bereiding heel luchtig is.
  • 7 Doe hier één voor één de eierdooiers bij, daarna de rest van het paneermeel, het amandelpoeder, de Calvados, de appelstukjes en tot slot, met een spatel, het opgeklopte eiwit.
  • 8 Doe dit alles in de puddingvorm, bedek met een dubbele laag aluminiumfolie en laat 1u15 stomen.
  • 9 Laat de pudding afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen op een dienblad.

Appelpudding is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bramen-appelpudding
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelpudding
0 min
Bekijk recept
Frisse Appelpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Warme Appelpudding
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Bramen-appelpudding
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelpudding
0 min
Bekijk recept
Frisse Appelpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Warme Appelpudding
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept