Zoek
Appelgebakjes
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eetlepels amandelspijs
4 appels (Golden Delicious)
2 eetlepels appelstroop
3 eetlepels fijngehakte hazelnoten
2 kruidnagels
pijpkaneel
8 blaadjes bladerdeeg (diepvries)
65 g suiker
50 cl witte wijn
Bereiding
1
Breng de wijn aan de kook met de suiker, kruidnagels en pijpkaneel en laat 15 minuten trekken.
2
Schil de appelen, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
3
Pocheer de appelen in ongeveer 15 minuten beetgaar in de wijn en laat ze afkoelen.
4
Laat de plakjes diepvriesdeeg ontdooien.
5
Meng de fijngehakte hazelnoten door de amandelspijs en vorm er 4 bolletjes van.
6
Verwarm de oven voor op 200°C.
7
Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg kruiselings op elkaar op een ingevette bakplaat.
8
Leg op het midden van het deeg de bolletjes spijs en druk dit iets plat.
9
Snij van de appelhelften waaiers, schik ze over de spijs en stooi er een beetje suiker over. 1
0
Snij de deegranden in de vorm van een appel bij. 1
1
Bak de appeltaartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. 1
2
Verhit de appelstroop en bestrijk er de deegrandjes mee.
Appelgebakjes is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde appelgebakjes
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
0 min
Bekijk recept
Kleine appelgebakjes
0 min
Bekijk recept
Gevulde appelgebakjes
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
0 min
Bekijk recept
Kleine appelgebakjes
0 min
Bekijk recept