Appelgebakjes

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de wijn aan de kook met de suiker, kruidnagels en pijpkaneel en laat 15 minuten trekken.
  • 2 Schil de appelen, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
  • 3 Pocheer de appelen in ongeveer 15 minuten beetgaar in de wijn en laat ze afkoelen.
  • 4 Laat de plakjes diepvriesdeeg ontdooien.
  • 5 Meng de fijngehakte hazelnoten door de amandelspijs en vorm er 4 bolletjes van.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 7 Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg kruiselings op elkaar op een ingevette bakplaat.
  • 8 Leg op het midden van het deeg de bolletjes spijs en druk dit iets plat.
  • 9 Snij van de appelhelften waaiers, schik ze over de spijs en stooi er een beetje suiker over. 1
  • 0 Snij de deegranden in de vorm van een appel bij. 1
  • 1 Bak de appeltaartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. 1
  • 2 Verhit de appelstroop en bestrijk er de deegrandjes mee.

Appelgebakjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde appelgebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
0 min
Bekijk recept
Kleine appelgebakjes
0 min
Bekijk recept

Gevulde appelgebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
0 min
Bekijk recept
Kleine appelgebakjes
0 min
Bekijk recept