1 Begin met de sorbet. Verwijder de schil van 3 citroenen en pers ze allemaal uit. Laat de suiker oplossen in het opgewarmde water en doe er dan de schillen bij, die u 10 minuten heeft laten trekken. Voeg daarna het sap van alle citroenen toe en laat afkoelen.
2 Laat de sorbet opstijven in de sorbetmachine of giet hem in een schaal voor de diepvriezer. Roer om de 15 minuten met een vork tot de sorbet klaar is. Reken ongeveer 1u 3
0
3 Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pers de citroen uit. Doe de suiker bij het sap en giet het over de aardbeien. Laat de aardbeien 15 minuten staan alvorens op te dienen.
4 Bestrooi de borden met griessuiker. Schik de sorbet met de aardbeiensalade errond. Versier met een blaadje munt en dien op.
Aardbeien met munt en citroensorbet is een recept van Delhaize