Ananascompote met vanille, rum en limoen

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes.
  • 2 Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
  • 3 Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten.
  • 4 Laat lauw worden en voeg de rum toe.
  • 5 Dien lauw op met een bol ijs of koud met plattekaas.
  • 6 Deze compote kan je ook serveren bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi.

Ananascompote met vanille, rum en limoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananascompote met meringuetopping
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Creme Brulie Met Ananascompote
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
0 min
Bekijk recept