Zoek
Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs
4
10 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g blonde kandijsuiker
een snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
1 flinke noot gezouten boter
0.5 grote ananas (of 1 kleine)
pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
speculaasijs
4 eetlepels wodka
Bereiding
1
Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
2
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
3
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
4
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
5
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
6
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.
Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde primo appelen in de oven
1 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Warme kaneelappeltjes met speculaasijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gratin van clementines met peperkoek
20 min
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept