Exotische appelcompote

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers het sap uit de limoen en doe het in een stoofpot.
  • 2 Schil de appels, snij ze in kleine stukken en meng ze achtereenvolgens met het limoensap.
  • 3 Voeg de in kleine stukken gesneden bananen toe en het rietsuiker. Meng.
  • 4 Zet een deksel op de pot en laat op een laag vuur gaar stoven in 10 minuten.
  • 5 Voeg de geraspte kokosnoot toe, meng goed en laat nog 10 minuten garen tot de appels heel zacht zijn. Naar eigen smaak kan je de compote zo serveren, prakken met de pureestamper of fijn mixen.
  • 6 Serveer lauw met een bol ijs of koud (puur of met plattekaas). Deze compote is ook heel lekker bij gebakken of geroosterde kip, pensen, worsten, geroosterde scampi’s met kerrie, enz.

Exotische appelcompote is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept

Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Ananasvelouté met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept