Emulsie van aardbeien met witbier, chantilly van plattekaas

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardbeienemulsie : pureer in de kom van een keukenrobot de aardbeien met de rietsuiker. Giet de olijfolie en het witbier erbij, totdat de mengeling lichtjes begint te schuimen. Doe er peper bij. Zet in de koelkast.
  • 2 Meng in een slakom de plattekaas met de vanillesuiker en het vanillepoeder.
  • 3 Klop het eiwit stijf met een elektrische klopper.
  • 4 Voeg met een spatel voorzichtig 1/3 bij de mengeling. Als het eiwit erin is verwerkt, voeg er dan beetje bij beetje de rest van het eiwit bij.
  • 5 Verdeel de aardbeienemulsie in glazen. Giet over de rug van een eetlepel de chantilly met plattekaas. Versier met enkele muntblaadjes.

Emulsie van aardbeien met witbier, chantilly van plattekaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Plattekaas met bieslook en sjalot
20 min
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toastjes met ham en kaas en fruitbrochettes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Exotische appelcompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met eendenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsvruchten met emulsie van witte chocolade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept