Salata limoun bil karfa of sinaasappelsalade

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de eetsinaasappelen, droog ze af, pel ze tot op het vruchtvlees en snij ze in fijne schijfjes boven een kom om het sap op te vangen.
  • 2 Doe ze in een grote diepe schotel met zes muntblaadjes, de kaneel en de suiker. Roer alles om en dek het af met versheidfolie.
  • 3 Laat het 3 uur in de koelkast rusten en keer de sinaasappelschijfjes herhaaldelijk om.
  • 4 Neem ze uit de schotel en verdeel ze, mooi effen, op platte borden. Haal de muntblaadjes uit het weekvocht.
  • 5 Voeg er het oranjebloesemwater aan toe en klop het geheel op. Besprenkel de sinaasappelschijfjes met de geparfumeerde siroop en versier ze met muntblaadjes. Dien ze ijsgekoeld op.

Salata limoun bil karfa of sinaasappelsalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in sherry
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met groenteballetjes en wortel-sinaasappelsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vispasta met Italiaanse sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uborka Salata
20-30 min -
Bekijk recept
Uborka Salata
20-30 min -
Bekijk recept