Limoentaart met meringues

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegrand naar buiten zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 5 min. in de oven en snij dan het overtollige deeg af. Bak nog 5 min.
  • 3 Ondertussen: rasp de schil van 1 limoen fijn (bewaar in vershoudfolie). Pers het sap uit de limoenen, je hebt 20 cl nodig.
  • 4 Klop de eieren met de suiker met de mixer, voeg de room toe en het limoensap. Giet in de taartbodem en bak 30 min. (oven nu op th. 5 – 150°C). Laat volledig afkoelen.
  • 5 Dien fris op, bestrooid met de opzij gelegde limoenschil en versierd met de meringues.

Limoentaart met meringues is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Limoentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Limoentaart zonder oven
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Limoentaart
20-30 min -
Bekijk recept
Limoentaart Zonder Oven
30-60 min -
Bekijk recept