Zoek
Limoentaart zonder oven
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g bastognekoekjes
50 g boter
3 eetlepels fijne poedersuiker
4 blaadjes gelatine
2 limoenen
20 cl room
200 g verse roomkaas
Bereiding
1
Doe de koeken in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller.
2
Smelt de boter en roer er de kruimels door.
3
Vet een springvorm (20 cm doorsnede) in, verdeel de koekkruimels erover, strijk ze glad en zet de vorm gedurende 5 minuten in de diepvries.
4
Week de gelatine in ruim water tot de blaadjes zacht zijn en mix de roomkaas met de helft van de room en de poedersuiker glad.
5
Rasp de schoongemaakte schil van een limoen. Pers de vrucht uit en voeg het sap en de geraspte schil aan het kaasmengsel toe.
6
Snij de andere limoen in plakken, klop de rest van de room stijf.
7
Knijp de gelatine uit, los in 1 eetlepel heet water op en klop beetje bij beetje bij het kaasmengsel.
8
Schep de vulling in de vorm en laat deze 20 minuten opstijven. Versier de taart met plakjes limoen.
Limoentaart zonder oven is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Limoentaart
25 min
Gebak
Bekijk recept
Limoentaart met meringues
Nagerecht
Bekijk recept
Limoentaart
20-30 min -
Bekijk recept
Limoentaart Zonder Oven
30-60 min -
Bekijk recept