Javanais voor de tofste papa

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boterroom maken zal lukken wanneer de boter zacht is en de pudding niet koud, daarom neem je deze twee ingrediënten lang op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Doe de zachte boter en de bloemsuiker in een kom en meng met de mixerkloppers. Voeg de pudding toe en het amandelaroma. Klop 2 min. met de mixer tot de room licht en smeuïg is. Als de room niet glad is, dan was de pudding te koud. Zet de kom dan in een bodempje warm water (in de spoelbak bv.) en klop de room tot hij mooi glad is.
  • 3 Dompel een Petit Beurre koekje 10 sec. in de koude koffie en leg het op een serveerschotel. Maak zo een eerste laag van 8 koekjes. Bedek met een fijn laagje boterroom. Leg hierop weer een laag koekjes en een laag room en ga zo door tot je 9 lagen koekjes hebt. Bestrijk de javanaistaart helemaal met de resterende room. Bestrooi de zijkanten met hagelslag.
  • 4 Breek de Matinettes in 2 en leg een stukje chocolade op elk bovenste koekje. Leg nog wat hagelslag tussen de stukjes chocolade. Bedek de taart met vershoudfolie en laat ze minstens 12 uur in de koelkast staan. Dit is zeker nodig, dan is ze nog lekkerder en zachter.
  • 5 Neem de javanaistaart 30 min. voor het serveren uit de koelkast. Versier met Mini Smarties, die je kan vast kleven met een beetje chocopasta.

Javanais voor de tofste papa is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Scampi's a Papa
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Champignons A La Papa
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi's A La Papa Eddy
20-30 min -
Bekijk recept

Javanais
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Javanais van geitenkaas met belottaham
70 min Voorgerecht
Bekijk recept
Javanais
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
javanais taart
0 min
Bekijk recept