Quatre-quarts met peren

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de amandelen goudgeel in een pan met antiaanbaklaag. Strooi ze over de bodem van een (kleine) cakevorm met eveneens een antiaanbaklaag.
  • 2 Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop het eiwit met een mespuntje zout op tot een stevig schuim. Klop de eidooiers onder de suiker en voeg al roerend de gesmolten boter, de gezeefde bloem met het bakpoeder, de kruiden, de perenblokjes en dan voorzichtig ook het opgeklopte eiwit toe. Giet in de vorm en laat 35 min. bakken in een hete oven op stand 6-7 (200° C).
  • 3 Als je met een mes in het gebak prikt, mag er niets aan blijven kleven. Laat 10 min. rusten, haal dan uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Dien koud op.

Quatre-quarts met peren is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Quatre-Quart-gebak
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Quatre-quarts gebakjes met rood fruit
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Le Boeuf Aux Quatre Vents
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amaretto Mousse Met Honingkletskoppen En Quatre-epicessaus
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept