Zoek
Vijgen- en hazelnotentaartjes
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 extra verse eieren
4 gedroogde vijgen
50 g hazelnotenpoeder
400 g bladerdeeg
1 onbespoten citroen
4 eetlepels vloeibare honing
20 cl vloeibare room
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
2
Bedek 4 beboterde taartvormpjes met bladerdeeg en vervolgens met boterhampapier en peulvruchten.
3
Bak 10 minuten in de hete oven. Verwijder het boterhampapier en de peulvruchten. Laat lauw worden.
4
Klop de room, het hazelnotenpoeder, de geraspte citroenschil, de eieren en de honing.
5
Voeg er de vijgblokjes aan toe en laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
6
Giet de bereiding in de voorgebakken taartbodempjes en bak 20 minuten in de hete oven.Dien lauw of koud op.
Vijgen- en hazelnotentaartjes is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept