2 Pers de citroen. Snij de abrikozen en het vanillestokje in twee.
3 Giet 25 cl water, het citroensap en de suiker in een pannetje. Breng alles aan de kook en laat 5 minuten staan op middelhoog vuur.
4 Doe de abrikozenhelften in het kokend water, dek af en laat nog 15 minuten koken op een zacht vuur. Laat in het pannetje afkoelen.
5 Maak van de bereiding een fijne puree en giet ze door een zeef. Laat in de koelkast rusten.
6 Scheid het eiwit van de dooier. Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop het stijf. Wanneer het heel stijf is doet u er de suiker bij en blijft u kloppen tot de massa een glanzend uitzicht heeft.
7 Bestrijk individuele schaaltjes met boter en giet er de bereiding in. Laat 15 minuten koken in een warmwaterbad. Zet de schaaltjes op een rooster en laat de bereiding erin afkoelen.
8 Ontvorm de dessertbordjes en giet de abrikozencoulis errond: de eiwitmassa drijft nu op het oppervlak van de coulis. Dien heel fris op.
île flottante met abrikozencoullis is een recept van Delhaize