1 Giet de wijn in een kookpot. Voeg de suiker, het kaneelstokje en het vanillestokje toe. Doe de korreltjes zwarte peper en de kruidnagels in een builtje of een papieren theefilterzakje en doe dat bij de wijn.
2 Doe het deksel op de pot en breng aan de kook. Draai het vuur terug. Voeg de peren toe. Laat nog 20 minuten koken of tot ze zacht zijn.
3 Haal de kookpot van het vuur en laat de peren afkoelen in de gekruide wijn. Zet in de koelkast.
4 Haal de kruiden uit de pot. Bewaar het kaneelstokje.
5 Voeg de zwartebessensiroop of –likeur toe.
6 Breek het kaneelstaafje in stukjes.
7 Dien de peren op in kommetjes of in diepe borden. Overgiet de peren met wijn en versier met een kaneelstokje.
In rode wijn gepocheerde peren met zoete kruiden is een recept van Delhaize