1 Scheid de eiwitten en eigelen. Klop de eierdooiers met de griessuiker en Maïzena luchtig in een kleine kom.
2 Breng de melk aan de kook en laat er op zacht vuur de chocolade in smelten. Meng met de garde. Giet geleidelijk aan en al kloppend op de eierdooiers. Giet de saus terug in de pan en zet op laag vuur. Roer tot de saus licht bindt.
3 Giet in een kom en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen.
4 Klop de eiwitten stijf met het snuifje zout. Voegt de poedersuiker geleidelijk aan toe en klop nog even.
5 Vorm met 2 eetlepels eiwitquenelles en schik in het rond op een groot bord. Zet 1 min. 30’ in de microgolfoven op 400 W (of 1 min20’ op 450 W). Herhaal om 12 quenelles te bekomen. Laat afkoelen.
6 Voor het opdienen: schep in elk schaaltje wat saus en 2 eiwitschuimpjes en bestrooi met chocoladekrullen. Serveer op kamertemperatuur, eventueel met speculaas.
Œufs à la neige met chocolade is een recept van Delhaize