1 Laat de halve abrikozen uitlekken en snij ze in dikke schijven.
2 Giet ze met 15 cl van de bewaarsiroop en de abrikozenlikeur in een slakom. Laat 1 uur trekken in de koelkast en giet door een puntzeef.
3 Klop in een warmwaterbad met bijna kokend water de eierdooiers en de weeksiroop gedurende 15 minuten: de massa moet in volume verdubbelen.
4 Laat afkoelen en vervolgens 20 minuten opstijven in de diepvriezer. Verwerk de crème in de bereiding. Doordrenk ook de makarons met abrikozenlikeur. Giet de helft van de bereiding in een kom en laat 20 minuten opstijven in de diepvriezer.
5 Leg een laag makarons in het midden, bedek ze met crème. Laat 15 min. opstijven in de diepvriezer, bedek met schijven abrikoos, giet de rest van de crème erop en maak het oppervlak zorgvuldig glad.
6 Dek af met plasticfolie en laat 4 u stollen in de diepvriezer.
IJsparfait met abrikozen is een recept van Delhaize